Dimri në Evropën e bashkuar. Refugjatët shqiptarë

by

Si zogjtë e qyqes shpërndarë anembanë
Ata që bij të shqipes qenë gjer dje,
Të lodhur nga gjithçka, nga trenat,vizat,
Dhe nga kontrollet q’i gjëmojnë si pré.


Vërtiten, qiejt janë të huaj prore.
Qytetet drita plot, pa gjurmë dhembshurish.
Nga balta e lodhja të rënduara krahët
E zogut mbretëror, gati po thyhen më dysh.

Duhet t’ikin q’andej ku mezi mbërritën.
Të vijnë atje ku ikja ëndërr ish.
Mëdyshjet shpirtrat kështu ua sfilitin,
Tek rendin midis shtetesh e kufijsh.

Shkabën sovrane e kërkojnë ndër qiej
Të vijë të mbledhë shtetasit e vet…
Por qielli s’jep asgjë, e aq më pak
Shqipen dykrerëshe veç në ethe e jep.

Ismail Kadare Paris, 1992


Nëse artikulli ju pëlqen ndajeni me miqtë tuaj në Facebook

 

Advertisements

Tags: , , ,

One Response to “Dimri në Evropën e bashkuar. Refugjatët shqiptarë”

  1. ansji njeri Says:

    shume e dhimbshme dhe e vertete

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: