I huaji

by

nga Charles Baudelaire

 

– Kë do më shumë ti, njeri enigmatik, më thuaj ? babain, nënën, motrën apo vëllain ?
– Nuk kam as baba, as nënë, as motër, as vëlla.
– Miqtë ?
– Ju po përdorni këtu një fjalë nuk ia di kuptimin deri më sot.
– Atdheun ?
– Nuk e di ku gjendet ky.
– Bukurinë ?
– Do ta doja me dëshirë, hyjneshë dhe të përjetshme.
– Arin ?
– E urrej siç ju urreni Zotin.
– Eh ! po çfarë do ti pra, i huaj i çuditshëm ?
– Dua retë… retë që kalojnë… atje… atje… retë e mrekullueshme !

Advertisements

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: