Nga cikli “Dashuri t’harrume”

by

lost_love

nga Dritan Mesuli

***

Tej mesnate
gjithcka mbaron!!!

Edhe pritja!!!
Edhe dyshimi!!!
Edhe shpresa!!!

Peshperine agu
nen za
kangen e deshprume
te psheretimes!!!

Strukun
n’skuten e ftohte
te heshtjes…

…pa ty!!!

***

Danga n’trup!!!

Kujtime
veshun n’zi!!!
Mort pa de’ke,
korda violinash lulzue n’pluhun!!!

Lule
harru’ n’flete librash
tue u pergjum n’thamje!!!

Zogj n’kafaz
tue anrru’ flatrimin,
pupulitin syte
n’pagjumsine e deshprimit!!!

Dashurite e humuna,
Dashurite e harrume!!!

Tags: ,

5 Responses to “Nga cikli “Dashuri t’harrume””

 1. edrus Says:

  Fjalë!!! (D.Mesuli)

  Mos më mëshiro
  Nëse më ndesh buzë rruge
  Si ato statujat e zeza e të urinuara
  Duke treguar me gisht asgjënë!

  Është momenti i ulët e i pabesë i heshtjes
  I luftës së çmendur kur më braktis dhe fjala
  Është drita e verbër e gëzimit që humb nëpër rrugica
  Dhe sy të squllur duke më rrëshqitur si ushunjëza të zjarrta

  Përgjatë kokës dhe trupit
  Është gjesti fisnik flijues i blukthit
  Kaluar mesnatës,
  Që shpërndan zë nëpër natë.

  Mos më mëshiro, o kalimtar i nxitueshëm,
  Por bëhu më i fortë se pabesia e kthesës
  Dhe më i guximshëm se kokëfortësia e udhëkryqit
  Dhe mos ki turp nëse shkel në rrugë ku të tjerët kanë lënë gjurmë

  Më parë se ti,
  Dëgjomë, janë për ty!!!

 2. edrus Says:

  Një tjetër e Mesulit që më pëlqen sa herë e ndesh:

  Për veten!

  Në kam ardhur,
  Kam ardhur të rri
  Për shumë kohë!

  Në jam këtu,
  Jam të them fjalët
  Që lindën n’ulërimë!!!

  …rritur nga mungesa e gjërave!!!

  4 korrik 2001

 3. Rina Says:

  Nga ” Fjalet e rruzares” – D.Mesuli

  ……

  Po vdes
  Infektuar prej shpresash t’vrullshme!

  Shkëlqimi i rremë
  Mi vret sytë!!!

  Predikimin e shenjtë të fjalës,
  gjyqet e kota
  po ma shartojnë me urinë të vjetër ikonash.

  Mbrëmë
  Ëndërrova sikur harrova të vajtoj!!!!

  ……

  P.s I gjithe libri eshte i mrekullueshem!!! 🙂

 4. milial Says:

  E dini çfare? Kisha menduar qe te nxirrja here pas here dicka nga Mesuli, por qenka me mire keshtu ; poezite e tij te sjella nga me shume se nje person 🙂
  Flm miq.

 5. qendrim.sabedini Says:

  Tej mesnate
  gjithcka mbaron!!!

  Edhe pritja!!!
  Edhe dyshimi!!!
  Edhe shpresa!!!

  Peshperine agu
  nen za
  kangen e deshprume
  te psheretimes!!!

  Strukun
  n’skuten e ftohte
  te heshtjes…

  …pa ty!!!

  ***

  Danga n’trup!!!

  Kujtime
  veshun n’zi!!!
  Mort pa de’ke,
  korda violinash lulzue n’pluhun!!!

  Lule
  harru’ n’flete librash
  tue u pergjum n’thamje!!!

  Zogj n’kafaz
  tue anrru’ flatrimin,
  pupulitin syte
  n’pagjumsine e deshprimit!!!

  Dashurite e humuna,
  Dashurite e harrume!!!

  Tag: dritan mesuli, poezi

  Questo post è stato pubblicato il 31/08/2009 alle 10:42 ed è archiviato in Letërsi. Segui i commenti a questo post con il feed RSS 2.0. Puoi lasciare una risposta, o mandare un trackback dal tuo sito.

  4 Risposte a “Nga cikli “Dashuri t’harrume””
  edrus Dice:

  31/08/2009 alle 11:05
  Fjalë!!! (D.Mesuli)

  Mos më mëshiro
  Nëse më ndesh buzë rruge
  Si ato statujat e zeza e të urinuara
  Duke treguar me gisht asgjënë!

  Është momenti i ulët e i pabesë i heshtjes
  I luftës së çmendur kur më braktis dhe fjala
  Është drita e verbër e gëzimit që humb nëpër rrugica
  Dhe sy të squllur duke më rrëshqitur si ushunjëza të zjarrta

  Përgjatë kokës dhe trupit
  Është gjesti fisnik flijues i blukthit
  Kaluar mesnatës,
  Që shpërndan zë nëpër natë.

  Mos më mëshiro, o kalimtar i nxitueshëm,
  Por bëhu më i fortë se pabesia e kthesës
  Dhe më i guximshëm se kokëfortësia e udhëkryqit
  Dhe mos ki turp nëse shkel në rrugë ku të tjerët kanë lënë gjurmë

  Më parë se ti,
  Dëgjomë, janë për ty!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: