E dielë

by

poezi nga Nazim Hikmet

E dielë është sot.

Sot, për herë të parë

ata në diell, të dalë më lanë

dhe unë

në jetën time për herë të parë

qiellin palëvizur e pashë

i habitur që është kaq shumë larg meje.

Kaq blu.

Kaq i pafund.

I ulur për tokë,

plot respekt

me shpinë mbas murit të bardhë mbështetur.

Arsye madhore në këtë moment nuk ka

që në dallgë të hidhem.

Nuk ka luftë në këtë moment.

Nuk ka liri, nuk ka gra.

Tokë, diell dhe unë

Njeri i lumtur jam


Nëse artikulli ju pëlqen ndajeni me miqtë tuaj në Facebook

Advertisements

Tags: , ,

3 Responses to “E dielë”

 1. qendrim Says:

  E dielë është sot.

  Sot, për herë të parë

  ata në diell, të dalë më lanë

  dhe unë

  në jetën time për herë të parë

  qiellin palëvizur e pashë

  i habitur që është kaq shumë larg meje.
  Kaq blu.

  Kaq i pafund.

  I ulur për tokë,

  plot respekt

  me shpinë mbas murit të bardhë mbështetur.

  Arsye madhore në këtë moment nuk ka

  që në dallgë të hidhem.

  Nuk ka luftë në këtë moment.

  Nuk ka liri, nuk ka gra.

  Tokë, diell dhe unë

  Njeri i lumtur jam

 2. xhesika Says:

  shume e bukut!!

 3. xhesika Says:

  por edhe pak krahasim dhe metafore duhej perdorur……..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: