Adrian Dule

by

Adrian Dule ka ardhur pranë publikut si piktor, shkrimtar dhe publicist.Ketë herë do flasim për Adrianin si piktor, dhe herës tjetër do flasim per të edhe si shkrimtar dhe publicist.
Lindi në Tiranë ne 11 Qershor 1966.
Pasioni i tij për pikturën e çoi drejt Liceut artistik “Jordan Misja” ku studioi Skulpturë të aplikuar. U diplomua ne Akademinë e Arteve dega skulpturë e aplikuar në vitin 1988.Per një vit gjate periudhës 2003-2004 Adriani u angazhua pranë Universitetit Art & Design në Helsinki, Finlandë me statusin researcher.

Ka nje pjesmarrje të gjerë në aktivitete artistike nga të cilat mund të përmëndim:

Ekspozita e Pranverës(në Galerinë Kombëtare) 1988, me peisazh nga Dhërmiu (kjo pikturë gjendet tashmë në Galerinë Mbreterore në Gllazgou)
Ekspozita e Tiranës, 1988, me portretin e Migjenit në skulpturë
Ekspozita e Pranverës(në galerinë kombëtare) 1989, me kompozimin në skulpturë “Zgjimi”
Ekspozita kombëtare, 1989, me portret në pikturë
Nga viti 1991 e deri më sot pjesmarrës në mbi 10 galeri dhe ekspozita në Greqi me piktura të ndryshme.
Realizimi i nje nudo-je në skulpturë qeramik për paraqitjen e portfolios në Universitetin Art&Design, Helsinki, 2003
Realizimi i vëllimit kompozicional në skulpturë (materiali shamot) për ekspozenë qendrore të Universitetit të Art&Design, Helsinki, Finlandë në 2004.
Ekspozitë personale në galerinë Boart(Tiranë) me rreth 20 vepra në vaj, kanavacë, Maj 2009

Me poshtë do të gjeni disa nga pikturat që ne kemi perzgjedhur
woman

Woman

peisazh

spider eye

Kali

Prometeu

natyre e qete

Advertisements

Tags: , ,

One Response to “Adrian Dule”

  1. kino Says:

    Prurje mjaft e mire! Disa piktura duken interesante (te pakten per shijet e mia ‘amatore’).
    Ju falenderoj!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: