Kaloresi i nates

by


E ndaluar nga perjetesia,nder shekuj mbreteron vetmia
Endrrat e perjetesise qe vdesin diku
i pafate endacaku,u flijua ne naten blu…

Nga syte e Arasus
hapesira udhetarin e sfidon
jetet e harruara,edhe pavdekesia te vdekshmin e enderron
I harruar nga njerzimi,
ish sekreti i jetes sone,
udhetari i erresires humbi diku
ne universin e iluzionit tone….

I rilindur ne jeten e 7,per te fituar ate qe humbi ate nate
Qe nga veriu i parajses,hakmarrja e tij fillon
Rracen e gjakepiresve,urrejtja e tij nuk e meshiron
i pandalshem,hakmarrja e tij triumfon
Por endrra e tij hyjnore,eshte gjithcka ai kerkon
Dhe thelle ne boten e tij fjala ”falje” zemren e tij po e pushton…

Vizione nga e kaluara,premtime te harruara
hakmarrja buron nga pafundesia shkaterrimi dhe vdekja
eshte simfonia
Hapat gjigande qe ndjekin triumfin e tij,
jane te pandalshem edhe nga vete Ai…

Dhe cdo nate eshte e njejta gje,
tortura e endrres se tij eshte kjo bote qe nuk i la asgje…
(Ne qiellin e ksaj nate shoh misterin e pavdekesise,
kaloresin e nates qe udheton drejt pafundesise…)

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: