Këtej

by

Foto nga Ana Bicolli

nga Anileda Xeka

Këtej ,të mbërthyer nga shalli që gjyshja
mbante në dorë para se t’i zbrisja shkallët ,
më kanë mbetur heshtjet e hirta ,qafën
prej vajzash të Modilianit të më ngrohin.

Këtej dhe shiu nuk afrohet
me koreografri dallëndyshesh që ulët
fluturojnë ,nën degët e qershive të motshme
gjethet e shpirtit shpërndahen.

Këtej të varrosur tek të shumtët
janë rrugët që i mënjanohen njëra tjetrës
ç’fund vallë,bëri hija përbidëshe
e kalit prej druri,nga deti gdhendur?

Këtej,fjalët u mungojnë të gjithëve në rënditje
ushtarësh shahu,presin të dëgjohen
apo është më e sigurtë të mos flasësh,pa frikën se
ndokush do te marrë përsipër guximin.

Heshtja do të më mbrojë dhe këtë natë .

__________________________________________________

Tirana Calling o ne Fejsbuk. Nese artikujt ju pelqejne ju ftojme te na shtoni si miq, te na sugjeroni, te komentoni etj etj.

Advertisements

Tags: , , ,

One Response to “Këtej”

  1. A.i. Says:

    Modigliani eshte i varrosur ne Père Lachaise ne Paris! Këtej!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: