Haiku

by

nga Anileda Xeka


–  Ditë dimri –
Mbajnë qiellin
krahë korbash.

7 Responses to “Haiku”

 1. bubikacurrel Says:

  waw bukur ,

  MBAJNE QIELLIN
  KRAHE KORBASH

 2. Anileda Says:

  @Bubikacurrel
  Te falenderoj dhe me kete rast te bej complimentet per fotografine.Shume e bukur!

 3. Sokol Says:

  Ditë dimri
  më thinjën flokët
  frymën ma ngrinë.

 4. anaa bi Says:

  sh jehone ka poezia jote anileda po per te qene haiku duhet te jete me 3-5-3 ose 5-7-5 rrokje. ai qe te ka folur ka qene kaq i dashuruar mbas atyre qe shkruan sa ka harruar te ta thote… dhe nese nuk eshte ai qe mendon ti 😉

 5. Anileda Xeka Says:

  Anaa nuk ju kuptoj , megjithate haiku eshte i shkruar ne italisht.Vleresoni ju ju lutem.Nese i hedh nje sy haiku te poeteve Japonez,te perkthyer nuk kane te njejten strukture.
  Ju falenderoj

  Pershendetje

  Giorni d’inverno

  sorreggono il cielo

  ali di corvo

 6. hAiku Says:

  apriori 5-7-5 duhet respektuar por meqe eshte perkthim lejohet. i sugjeroj tirana calling te botoje nje rubrike me 5 haiku te propozuara nga ne njehere ne dhjete dite.

  Ne duart e tua,
  e bute dhe e bardhe,
  bukuria rri.

 7. deadfebruary Says:

  Nuk jam e familjarizuar me Haikun por vargjet e tua me pelqejne.Ndjej frymen e poezise se erret.Fotografia shkon me vargjet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: