Ujku i detit – Jack London.

by

Jack Griffith kur ishte i vogel nuk besonte tek Z-ti, por tek Deti. Dhe per fat te mire Jack Griffith u rrit per t’u bere Jack London. Sepse deti, siç do thoshte ai vete, eshte maja e luftes per egzistence. Eshte aty ku njeriu lufton kundrejt forcate te natyres ne menyren me brutale te mundshme, dhe nese fiton e di qe ka fituar duke qene inferior, e di qe e ka mundur me forcen e mendjes dhe te shpirtit ne radhe te pare, shtuar edhe forcen e trupit natyrisht. Ky eshte “ Ujku plak” qe tregon historine e rastesishme te nje kritiku letrar qe per nje seri incidentesh e gjen veten ne nje anije me kolege gati pirate. Nje shprehje mbi te gjitha, qe kapieni i anijes i thote borgjezit letrar : “ Bamiresi…bamiresia eshte si ti thuash Zotit qe Ai nuk di t’e qeverisi boten….”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: